KÜTAHYA / TAVŞANLI - Üçeylül İlkokulu

Nis

Okulumuz öğrencilerine ve velilerine İlkyardım Eğitmeni Süleyman ÇAKMAK tarafından ''İLKYARDIM EĞİTİMİ'' verilmiştir.

Mrt

Tavşanlı Belediyesi ve Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan  '' Ramazan Çocuk Şenliği'' Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayında çoşkuyla kutlandı. Okulumuz öğrencileri Kültür Sarayında yapılan etkinliklerde Eski Ramazan geleneklerini öğrenen öğrencilerimiz '' Hacivat ve Karagöz, Kukla Gösterimi ve Şekilli Balon Yapma'' etkinlikleri yaparak doyasıya eğlendiler.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında okulumuz öğrencilerine cephede savaşan Mehmetçiklerimizin yaşadığı duyguları bir nebze olsun anlayabilmeleri için ekmek ve üzüm hoşafı dağıtıldı. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri 18 Mart Şehitler Günü kapsamında Robotik Kodlamanın ilk aşamalarından olan kodlama etkinlikleri yaparak hem kodlamayı öğrendiler hem de Çanakkale Savaşları ile ilgili bilgi sahibi oldular. Bu etkinliği hazırlayan Selin Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Aynı zamanda anasınıfı öğrencilerimiz Naime Öğretmenimiz eşliğinde bilgisayar ortamında codeorg sistemini kullanarak kodlama etkinlikleri yaptılar.

Mrt

Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl etkinlikleri kapsamında okulumuz Müdürü Muammer KARDAŞ ve Müdür Yardımcısı Bekir ÇELİK tarafından 3/C sınıfı öğrencileri ile birlikte ''CUMHURİYET'' konulu söyleşi yapıldı. Sınıf Öğretmeni Bayram KIVRAK eşliğinde öğrencilerimiz Cumhuriyetimizin kurulması ve Milli Mücadele yılları ile ilgili sorularak hazırlayarak sorularına cevap aradılar.

Mrt

Okulumuz Anasınıfı Öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu ''Ramazan Kolileri'' ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri Ramazan Ayının gelişini unutulmaya yüz tutmuş geleneklerle karşıladılar. Ramazan Davulcusu, Mahya ve pano çalışmalar yapılarak Ramazan Ayını çoşkuyla karşıladılar.

Mrt

Okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri ''Değerler Eğitimi'' kapsamında her sabah okulumuza sürü halinde gelen güvercinlere yem vererek hayvan sevgisini ve merhametini öğrenmektedirler.

Mrt

Geçmişten Günümüze Haberleşme Araçları.

Anaokulu öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ''Minik Mucitler'' temalı geçmişten günümüze dayanan haberleşme araçları sergisi ile öğrencilerimiz haberleşme araçlarının teknolojik serüvenini öğrendiler.

Mrt

Okulumuz 3/C sınıfı öğrencileri Tavşanlı Zeytinoğlu Halk Kütüphanesine giderek kütüphaneye üye oldular. Okulumuz öğrencileri araştırma yaparken farklı kaynaklardan yararlanma becerilerini yerinde öğrendiler. Kütüphane yetkililerine, öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda yıl boyu kullanılan kitap, defter ve fotokopi kağıtları geri dönüşüm firmalarına verilerek geri dönüşüm yapılmaktadır. 2022-2023 Eğitim öğretim yılında 3390 kg kağıt geri dönüşüme kazandırılmıştır. El edilen gelirler okul aile birliği hesabına yatırılmıştır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında tüm okul personeli ve öğrencileri olarak daha fazla atık kağıt toplanması planlanmaktadır.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ve personeli Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ve Filistin için bağış kapmanyası düzenlediler.

Mrt

EGEP Sürdürülebilir Kalkınma Sıfır Atık projesi kapsamında okulumuz Anasınıfı C şubesi öğrencileri ''Geri Dönüşümle Dünyamı Daha Çok Seviyorum'' sloganıyla Tavşanlı Mobil Atık Geliştirme Merkezine gezi düzenlediler.

Mrt

Okulumuz 3/C sınıfı öğrencileri Hayat Bilgisi dersinde okulumuz karşısında bulunan caddede karşıdan karşıya geçme kurallarını uygulamalı olarak öğrendiler.

Mrt

Okulumuzda Deprem Tatbikatı yapılmıştır.